Mindfulness på arbetsplatsen

Den senaste forskningen stödjer tesen att Mindfulness – förmågan att rikta sin uppmärksamhet på det som händer här och nu – gör medarbetare bättre på att hantera stress, de blir mer empatiska och uppvisar ökad effektivitet.

Stressad personal och ökad sjukfrånvaro är idag en realitet för många företag. Något som har negativa konsekvenser för arbetsmiljön, effektiviteten och förmågan att behålla och knyta till sig bra personal.

För både chefer och medarbetare handlar bra prestation och beslutsfattande ofta om att bemästra fokus, klarhet och lugn.

bubblagro%cc%88n

Introduktionskurs

Under en introduktion får du och dina medarbetare reda på vad mindfulness är och hur ditt företag kan arbeta med det. Vi ger en inblick i vad forskningen säger om mindfulness och hur det kan leda till friskare och mer effektiv personal. Teori blandas med enklare övning vilket gör kursen både inspirerande och lärande.

pris på förfrågan

bubblalila

Sexveckors kurs

Under en längre kurs får du och dina medarbetare konkreta verktyg för att hitta lugn, balans och fokus i arbetsvardagen. Individ- och gruppövningar inom ämnen som fokus, prioritering, kommunikation, stress och behov. Deltagarna får viss teori för att fördjupa förståelsen men kursen är framförallt upplevelsebaserad.

Hör gärna av dig om vår nya utbildning ”Mindfulness med Självledarskap”!

Så här kan en timme se ut:

Avslappningsövning
Intro och teori om dagens ämne
Fokus övning
Samtal/Reflektion i grupper
Verktyg på jobbet
Avslut och kortare avslappning

Exempel på ämnen vi jobbar med

1. Vad är Mindfulness?
2. Hur fokuserar jag på en sak i taget?
3. Hur kan vi kommunicera bättre på företaget?
4. Vilka behov har jag på arbetsplatsen?
5. Hur hanterar jag stress för må bättre?
6.Hur kan jag prioritera för att öka effektivitet?

bubblabla

Skräddarsytt upplägg

Med företagets behov som grund tar vi fram exakt det upplägg som passar just er.